ontbijten

“Snel” ontbijt

Niets zo lastig als s’ochtends te moeten bedenken wat je nu weer eens gaat eten. Die gekookte eitjes worden ook zo saai.
Met wat simpele planning en voorbereiding kun je dat heel makkelijk voorkomen. Een ideaal ontbijt bestaat uit : proteïne, langzame koolhydraten en vet.
Voor mij betekend dat: eieren, vlees en groente. En ja ,ik kan eigenlijk alles wel eten ten alle tijden.
En nee ik ben echt niet te genieten als ik net uit mijn bed rol en ik moet er niet aan denken om uitgebreid in de keuken te staan .
Op de bank langzaam wakker worden is veel beter voor mij en zeker voor mijn omgeving .

Ok, op naar de voorbereiding :
Voor mij bestaat een ontbijt qua hoeveelheden uit: circa 150 gram vlees, circa 250 gram groenten en 2 gebakken eieren .
Makkelijkste is natuurlijk als je bij het avondeten de dag van te voren extra maakt, maar ja, dat vergeet je wel eens .

In het “recept ” ga ik uit van ontbijt voor 5 dagen .
Bepaal zelf wat je nodig hebt aan hoeveelheden en wat voor soort vlees en welke groente je lekker vindt .
Gebruik qua groente wel “stevige” groenten , bv champignons zijn heerlijk vers gebakken , niet in een mix vooraf gemaakt.

Even voor de duidelijkheid : Ik eet niet de hele dag door. En, qua percentages vet,eiwit en koolhydraten zul je zelf even moeten uitzoeken wat voor jou werkt. Mijn grootste “bron” van vet zijn in dit geval de saucijsjes, ga je bv voor minder vlees , ander vlees of geen vlees ziet het er heel anders uit.

Print Friendly

Recept rating

  • (0 /5)
  • (0 Rating)

Stappenplan

  • 1. Oven voorverwarmen op 200 C
  • 2. Worstjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven schuiven , zijn gaar in circa 20 a 25 minuten . Tussendoor een keer draaien .
  • 3. Olie of boter in een grote pan verwarmen op middelmatig vuur .
  • 4. Uien met de knoflook aan fruiten.
  • 5. Brokolie, courgette en bloemkool in de pan zodra de uien glazig zijn. In mijn "recept" hebben die het langste nodig om zacht te worden .
  • 6. Zodra de broccoli , courgette en bloemkool beetgaar zijn mogen de kool en de groene asperges erbij .
  • 7. Duurt alles bij elkaar z'n 20 a 25 minuten voor je alles beetgaar hebt .
  • 8. Op smaak brengen met peper en zout , cayenne en chilipoeder.
  • 9. Je hebt dus nu de worstjes en de groenten gaar .
  • 10. Snij de worstjes in plakken en verdeel dit over de zakjes/ bakjes .
  • 11. Verdeel het groentemengsel over de zakjes/ bakjes .
  • 12. Af laten koelen en in de ijskast zetten tot gebruik .
  • 13. De ochtend van het ontbijt pak je een zakje uit de ijskast en warmt dit op in een koekenpan .
  • 14. Is het groente / vlees mengsel warm , schuif je het in de pan aan de kant.
  • 15. Bak aan de "lege " kant 2 eieren. Je hebt genoeg "vet/ olie" in de pan van de groenten en het vlees , je hoeft dus geen boter of olie toe te voegen
  • 16. Zodra het wit van het ei gaar is , hussel je alles door elkaar . Zachte dooier zorgt er voor dat je een heerlijke romige saus hebt .

Be Social