• shawarma2
  • meat_marinating
  • grilling_meat

Paleo Shoarma

Geen fast-food is zo lekker als good-old Shoarma. Deze heerlijke hap uit het Midden-Oosten hebben we low-carb gemaakt door de pita weg te laten, maar dat maakt dit gerecht er absoluut niet minder om. Een echte aanrader.

Tips: de Piment is een specerij dat niet vaak wordt gebruikt maar wel in iedere supermarkt verkrijgbaar is. Het wordt ook wel verkocht onder de naam allspice.

De kwark in de marinade toevoegen is optioneel, deze kan weggelaten worden maar zorgt voor een extra malse kip.

Je kunt eenvoudig een bijbehorende knoflooksaus maken als je zelf de paleo mayo van onze site al in de koelkast hebt staan (zo dien snel even maken, ideaal als basis voor veel gerechten).

Print Friendly

Recept rating

  • (3.7 /5)
  • (3 Rating)

Stappenplan

  • 1. Snij de kipfilet bij voorkeur in repen / plakken zodat de kip de smaken van de marinade goed op neemt. Voeg alle ingrediënten van de marinade samen in een grote, ruime kom en mix ze door elkaar.
  • 2. Voeg de kip en de uienringen toe aan de kom en hussel alles goed door elkaar zodat de marinade op de kip en de uien zit.
  • 3. Zet de kom in de koelkast en laat hem daar 4-8 uur rusten. Hoe langer hoe beter: de smaak zal er goed in trekken en de kip wordt mals in de marinade.
  • 4. Haal de kip een half uur voor het bakken/grillen uit de koelkast. Bak of grill de kip in een grillpan of in een gewone koekenpan. 4-6 minuten op groot vuur zodat de buitenkant mooi bruin en crispy wordt. Draai het vuur daarna naar medium en laat de kip op deze temperatuur in de pan totdat de kip gaar is.
  • 5. Voeg de kip & ui samen op een bord of in een kom met de gemengde sla, komkommer en tomaten. Gebruik eventueel citroensap en olijfolie als dressing op de salade.
  • 6. Je kunt eventueel zelf Knoflooksaus maken op basis van Paleo Mayo om de kip in te dippen.
  • 7. Enjoy!

Be Social