gegrildekip

De beste gegrilde kip

De beste gegrilde kip die je zelf gemaakt hebt 😉 . De restjes van de kip zijn lekker in een salade.

Print Friendly

Recept rating

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

, ,

Stappenplan

  • 1. Oven voorverwarmen op 220C
  • 2. Als je een hele kip gebruikt deze langs de rugwervel open knippen en "open vouwen". Voor de makkelijke weg kun je ook gewoon kippenpoten gebruiken.
  • 3. Mix de kruiden voor de droge mix en wrijf de kip hiermee in
  • 4. Kip met open kant op een met bakpapier bekleed bakblik leggen en in de oven schuiven.
  • 5. Ondertussen zet je een pannetje met alle marinade ingrediënten op het vuur.
  • 6. Even doorwarmen , dan mengen ze het beste . Is het warm, dan kun je het vuur gewoon uit zetten.
  • 7. Om de 15 minuten de kip even bestrijken met de marinade mix
  • 8. Na 60 minuten even controleren of de kip gaar is. Controleren kun je door waar de poot aan het lichaam zit met een mes te prikken. Is het vocht wat daar uit komt doorzichtig, dan is de kip inderdaad gaar .

Be Social