7386196742_440be8a77c_b

Daging Djawa indonesische runder stoofschotel

Ideaal recept voor als je een slowcooker / crockpot hebt .
Heb je die niet , kun je natuurlijk altijd voor een pan op het vuur gaan of je neemt een gietijzeren ketel en zet die bij een temperatuur van 150 C in de oven .

Print Friendly

Recept rating

  • (0 /5)
  • (0 Rating)

Stappenplan

  • 1. Maak een marinade van de: kokosamino's, azijn, gember en het zout .
  • 2. Marineer het vlees hierin voor minimaal 30 minuten , langer is natuurlijk beter . Dit zou je ook een dag van te voren kunnen doen
  • 3. Fruit in een grote pan de uien met de knoflook en chilli peper aan . ( Vlees moet er bij kunnen dus grote pan )
  • 4. Zodra de uien gaar zijn voeg je de tomatenpuree en de kruiden toe .
  • 5. Paar minuten laten pruttelen. Je gaart nu als het ware de tomaten puree en dat haalt de zurigheid/bitterheid eruit .
  • 6. Voeg het vlees met de marinade toe en laat een paar minuutjes bakken , vlees zal niet echt bruin worden , daar voor heb je teveel "vocht" in de pan .
  • 7. Blus af met water . Net zo veel water toevoegen tot alles net onderstaat .
  • 8. Heb je een slow cooker , doe dit allemaal de dag van te voren en zet alles s'óchtends aan op "low" je hebt dan een heerlijke stoofpot rond etenstijd.
  • 9. Ga je op het fornuis stoven dan op middelmatig vuur een uurtje of 3, tussentijds controleren of je nog genoeg vocht in de pan hebt
  • 10. Serveren met bloemkoolrijst en eventueel een frisse salade

Be Social