citroen-amandel-taart

Citroencake

Je hebt een bakvorm nodig van circa 20 cm doorsnee en anders neem je gewoon een klein cakeblik of broodvorm. Als je een cakeblik/ broodvorm gebruikt, dan wordt het uit de vorm halen iets lastiger, maar dat kun je heel makkelijk oplossen door een stuk bakpapier over de breedte van de vorm te leggen, dus ook aan de zijkanten van de vorm omhoog. Zo kun je de cake aan de overhangende stukken bakpapier omhoog tillen.

Print Friendly

Recept rating

  • (0 /5)
  • (0 Rating)

,

Stappenplan

  • 1. Oven voorverwarmen op 180C
  • 2. De bakvorm in vetten met olie . Bakblik/ broodvorm bekleden met bakpapier, zie hierboven (omschrijving recept).
  • 3. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en vermeng goed . Moet beetje plakken .
  • 4. Doe het mengsel voor de bodem in de bakvorm en druk goed aan , Kijk dat je een randje hebt van circa 1/2 a 1 cm
  • 5. Bak in de oven voor 10 a 15 minuten , moet goudbruine kleur hebben . Je bakt met een notenmeel en die verkleuren over het algemeen behoorlijk snel , hou het dus even goed in de gaten .
  • 6. Terwijl de bodem bakt ga je de vulling maken :
  • 7. Alle ingrediënten in een kom en met de staafmixer tot een mooi beslag mixen . Niet te snel stoppen , moet echt even binden .
  • 8. Zodra de korst gebakken is , haal je hem uit de oven en giet je de vulling er over .
  • 9. Zet terug in de oven en bak voor circa 15 minuten . Vulling moet een mooi licht goudbruin kleurtje hebben en niet meer helemaal vloeibaar zijn , moet "wobbelen" .
  • 10. Haal uit de oven als het mooie kleurtje er is en laat afkoelen
  • 11. Zodra taart is afgekoeld zet je hem voor 2 uur in de ijskast voor je hem kunt aansnijden .
  • 12. Is wachten te moeilijk: Eerder aansnijden kan , maar dan gaat je vulling lopen , Duw er dan een stukje dubbel gevouwen zilverpapier tegen aan als "dam ".

Be Social