chinesehotpot

Chinese fondue

Handig als je eens een keer wat anders wilt en/of als je bezoek hebt.
Geen uitgebreid recept , je kunt vlees en of vis en groenten gebruiken zoals je het zelf wilt .
De bouillon neemt de smaak aan van wat je er in kookt , heb je nou en vlees en vis op tafel staan zou je kunnen overwegen 2 aparte ketels bouillon te maken.
Normaal gesproken hoort bij Chinese fondue een pan met zeefjes voor iedereen, maar een standaard fonduepan met prikkers werkt ook .

Print Friendly

Recept rating

  • (0 /5)
  • (0 Rating)

Stappenplan

  • 1. In een pannetje breng je de bouillon die je hebt aan de kook .
  • 2. Voeg de stukjes rode peper , fijngehakte knoflook teentjes en de kokosamino's toe .
  • 3. Laat even 10 min op een laag vuur zachtjes doorkoken . smaken moeten zich goed kunnen mengen .
  • 4. Proef even of er nog iets bij moet . Niet iedereen houdt van even pittig of zout , dus even naar eigen smaak afmaken .
  • 5. Giet de bouillon in de fonduepan en zet maar op tafel samen met de rest
  • 6. Prik vlees of groente naar keuze aan je spiesje en laat het in de warm borrende boullion garen. Alles wat je in de pan doet krijgt de heerlijke smaak van deze sterke Aziatische bouillon mee. Het vlees blijft heerlijk mals.

Be Social